Wednesday, December 9, 2009

Masendav ebaõnnestunud päev

Täna oli siis paras ebaõnn minu ukse taga. Sain alles kella 4 ajal oma asju tegema hakata. Otsustasin oma 2x65W Yamaha kidra võimu tuunida. Lisasin FX loobi. Prandasin Pull-Gain lüliti ära, õigemini asendasin Tumbler lülitiga. uurisin üsna põhjalikult selle imelooma hingeelu. Kahjuks praegu midagi ei avastanud, kuid lähiajal plaanin skoorida... ja siis üsna korralikult!

Stagg akustiline kitarr. Lahtine roop

Niisiis taas sai prandatud ühte hädast pilli. Jube kehvas seisus oli teine. Roop oli kereküljest lahti, kael oli must nagu murjam. Keele punn oli katki. Kerekonstruktsioon oli katki... Jube!
Aga ära tegin, enamvähem.
1) Eemaldasin keeled ja lõdvendasin trusrodi.
2) Teipisin kinni roobiümbruse, et ei kahjustaks värvi.
3)Hakkasin samm haaval vaikselt vaibanoa ja võinoaga roopi lahti kangutama, samm sammult see ka õnnestus. Tuleb lihtsalt väga kannatlik olla!
4) lihvisin pinnad, liimisin kokku aluspinnalt lahti tulnud kiud ja muu jama. Silusin roopi ennast. Jube kõver oli igate pidi. Samas õhemaks lihvida ka ei tahtnud, pill ei hakka pärast enam mängima, seega tegin raske otsuse, saab mis saab.
5)Määrisin pinnad kokku liimiga ja surusin omavahel kokku.
6)Kuivamis aega umbes 1 päev.
7)Avastasin et katki on kerekonstruktsioon ja asusin selle kalale.
8) Liimisin klotsi talade risti, nii et katkine ühendus liimuks klotsi külge, klots kaanekülge ja kõrval tala külge. Peaks pidama küll.
9)kuivamis aega 8 tundi
10)Uus keelepunn
11)Kaelalt sita kiht maha, plastikkaart, linaõli, vatipadjad-ülim lahendus.
12)Keeled peale ja omanikule tagasi. Mõned pildid.

























Kirjeldus

Heas korras stratocaster tüüpi elektrikitarr. Pill on toodetud Juuni 1980.
Laitmatus seisukorras. Pingutid on vahetatud ESP signatuuriga pingutite vastu, mis tagavad pilli hea hääles seismise. Pillil on strat tüüpi, ühele poole painduv, tremolo - kangisüsteem. Kaela nurk on viidud negatiivse nurga alla, mis tagab suurepärase mängu mugavuse. Keeled krihvidest ca 4 mm kaugusel, seega mängida on väga lihtne, kael on kiire ja õhuke - pilli poolt pole mingeid takistusi. Tööd olen teostanud ise, olles mänginud ja tegelenud kitarridega ca 6 aastat siis mulle meeldib selle pilliga musitseerida ja võtan selle üsna tihti kätte.

Elektroonika on varjestatud, lavale minnes ei teki probleeme vilinate ja müraga. Pill soundib hästi roki ja metali peal, samas Kaela poolne helipea annab mõnusat bluesilikku tooni.
Pickguardi peal on veel medika hoidja.

Suurepärane pill algajale ja hea varu pill edasijõudnule!

Hetkel on pakutud juba 1500 krooni selle pilli eest. Kuid nii lihtsalt ära ei anna. Mega hea pill ikkagi ju!!!