Sunday, November 29, 2009

Televiisor,

Järjekordne postitus siis.
Otsustasin natukene rohkem aega kulutada sellesse postitusse ja siit ta tuleb.

Ostsin ühe inimese käest 2 hiigel suurt televiisorit. Kokku kulutasin 150 krooni. Mõlemad telerid on veaga ja minu lootus oli, et suudan need ise ära pradanda. Noo ja mis seal ikka. Loll nagu ma olen, ostsin ära. Koju jõudes avastasin et keegi on neid telereid üsna usinasti ümber ehitanud ja möllanud. Ja kui keegi on juba oma käe külge pannud, siis on teisel inimesel üsna keeruline aru saada, et mis on tehtud. Seega, ühe teleka võib juba vabalt maha kanda. Eks näis mis sest saab.

Teine teler. Sellel on väidetavalt läbipõlenud pool. Toiteahelas on nimelt pool millegi pärast. Ei tea kas filtrina, või millena seda kasutatakse, igal juhul mahlad on välja jooksnud. Kaitse on maha põlenud. Rohkem hetkel ei tea. Teler ise taas üsna massiivne, seega, võiks ju üritada korda teha. Saaksin lõpuks omatuppa teleri.Rahast mul muidugi kahju pole, masu aeg ja raha vähe tegelikult, ainuke raha oli see isegi, aga see oli väike summa mida kaotada ja taas, edaspidi olen targem. Tunduvalt targem. Lisan pilte homme.

Friday, November 27, 2009

Kitarriperele uus kodu

Täna sai siis meisterdatud Veekindlastvinnerist Stend kitarridele. Juba tükkaega olen mõelnud, et mis nendega peale hataka. Pole nagu 5te kitarri kusagile paigutada. Täna siis lõpuks sain korra majja ja tegin ära. Ja siin ta on! Koht viiele! Veidi peab vaid riidega katma seda, kuna kardan et kraabib pillidel värvi maha.

muusika keskus tahab uut lõppvõimu kivi vist

Niisiis, järjekordne remondi projekt. 1 vana muusikakeskus tahab uut lõppvõimu kivi saada. Selleks, lammutan asja laiali, joodan vana kivi maha ja panen uue asemele. Jee. Pilte ka.




Monday, November 23, 2009

Z Silver Cadet By Ibanez

Niisiis. Täna olen juba mitmendat päeva möllanud oma uue 30 aastat vana pilliga. Pilli ostsin  Tallinnast ühe tuttava käest. Alguses mõtlesin, et ostan pilli, müün kallimalt maha ja ise rahul. Tänase seisuga on plaanid uued.
Tegu on Stratocaster tüüpi pilliga, 3 helipead, sillas on Humbucker. Ilus punane pill, roosipuust sõrmlaud, pickguard, medika hoidja.
Pillilt olid puudu pingutid, potede kinnitus mutrid, hunnik kruve, kang, keeled ja juhtmestik.
Kert tõi pilli mulle kodu ukse ette ära, seega ei pidanud ise eriti vaeva nägema pilli saamiseks.

Esmamulje oli väga hea, Ibanezile omane mugav kael. Heas seisus krihvid ja värvitöö, vaid mõned mõlgid, kriimud siin - seal. Jootsin skeemi kokku. Paigaldasin pillile ESP signatuuriga korralikud pingutid (mustad) välimuselt täiesti lux pill. 400 eest oli see jõhker püss ost! Muidugi kui arvestada seda palju raha sinna peale läheb, siis on selline ok hinnaga saadud pill.





Hakkasin siis tööle. Nagu eelpool mainitud, alustasin pingutitega.
Kuna pinguteid pillil enam peal polnud, tuli need asendada. Pingutid tulid ühe ESP pealt, mille originaal pingutid vahetati ja pingutid jäid mulle. Kahjuks oli see ESP/LTD Gibsoni peaga, ST 3 üingutit ühel pool, 3 teisel pool. Minu Cadetil olid kõik reas.
Tuunerite paigaldamiseks pidin puurima neile suuremad augud ette, kuna vanad olid väiksema diameetriga.
Kui pingutid said peale, asusin elektroonika kallale. Jootsin potedele head juhtmed. Puhastasin kambri saastast. Vedasin maandused, kinnitasin helipeade lüliti ja valmis.
Edasi asusin puhastamise kallale. Sõrmlaud rasvast ja tolmust puhtaks, samuti kerelt igasugused plekid maha.
Nüüd sai keeled peale panna, kahjuks oli mul kodus vaid 4 keelt... peenemat 2te polnud, aga eksperimenteerimiseks kõlbas.
Pääris heasti käriseb ja käunub see pillike. Kõla on üsna püsiv ja arvestatav. Mängu mugavuse üle ka ei kurda eriti, keeled on heasti madalal ja kael on hea.
Kui esimene jahmatus ja rõõm mööda sai, lammutasin pilli taas laiali. Eesmärgiks oli lähemalt uurida kere ja kaela ehitust, et mida saaks parandada, kus on pudelikaelad ja kuidas neid eemaldada.
     Esimesena leidsin, et kaelatapp on ülevärvitud. No kes kurat seda värvib, LOLLUS! Läksin Matu juurde ja üheskoos mõtlesime välja, kuidas värvi maha saaks ja samas ka põhi siledaks jääb. Lahendus oli lihtne, koorisime treipeitliga värvi kihi maha. Ideaalne lahendus. Lihvisime liivapaberiga kaela talla ka lakist puhtaks, et oleks ikka puit - puit ühendus kaela ja kere vahel. See tehtud, kiirelt koju tagasi ja timmisin pilli kokku tagasi.
  Pill koos, oli kaela asend katastroofiliselt sitemaks muutunud, peamiseks põhjuseks võiks lugeda seda, et kaela ja tapi vahel oli papi tükk, mis muutis kallet, see aga pole mingi lahendus minu jaoks.
  Edasi plaanin lihvida kaela tapi õige nurga alla ja siis pilli kokku panna.
Üldine plaan selle pilliga on selline, et ma saaksin oma Warlocki uuesti ehitama hakata, on mul olemas asendus pill. Hetkel läheb kõik plaani päraselt!
Ela hästi minu 30 aastane Silver Cadet! Sa oled tervelt 10 aastat minust vanem!

Friday, November 20, 2009

Jolana P bass

Täna lõpetasin oma väikese töö otsa.

Minu poole pöörduti murega ja paluti abi.

Sain oma kätte ühe iidse kitarri Jolana P Bass. Pill oli tegelikult üsna kehvas seisus. Lakk oli pillil maha võetud ja üsna ilus nägi välja aga kael oli maru väetiks jäänud ja igal pool ilmnesid praod ja vahed.
Minu eesmärgiks oli pilli elektrisüsteemi ehitus. Omanik oli üritanud seal midagi teha, kuid ebaõnnestus. Tema sõnul oli skeem liiga keeruline.
Aga mina, ei ole olemas liiga keerulist asja... vist. No igal juhul võtsin asja käsile. Lammutasin kõik laiali ja hakkasin otsast pihta. Probleemi põhjustas see, et kõik Jolana toodetud kitarridel on Volume potedel sisendi ja väljundi vahel kondensaator. Muidu on üldine skeem kõik sama. Samuti oli minu ülesandeks pilli varjestamine ja liigsete mürade kõrvaldamine. Kõik juhtmed sai vahetatud korralike võrkvarjestusega juhtmete vastu. Väljund pistik oli natukene iganenud ja vajas uusi juhtmeid ja kontakte. Fooliumiga varjestasin pickguardi, Näppisin veidi siit ja sealt ja valmis ta oligi, ajakulu võiks olla mingi 3 tundi.
Samuti jagasin omanikule veidi näpunäiteid ja soovitasin järgnevaid samme mängimise mugavadamiseks.
Inimene oli rahul, mina samuti. Ilus pill oli muidu...
Pilte ka:

Pildil on näha, et terve pilli elektroonika on maha kistud. Varjestasin Pickguardi fooliumteibiga ära.
Poted ühendasin uuesti ja korralike juhtmetega.

2)Teisel ja kolmandal pildil on näha pill ilma potede ja lülitite ja pickguardita.










Tuesday, November 17, 2009

LCD paneel.

Jätan märkme oma LCD paneeli plaanist. Sattus kätte 1 iidne Laptop, Kiskusin arvuti tükkideks, uurisin siit ja uurisin sealt. Alles jäi arvutist hunnik kola ja see LCD paneel. Plaan oli ehitada projektor selle ekraaniga.. kahjuks aga ei õnnestunud, kuna skeem oli tõeliselt keeruline. Pea aastapärast (nüüd) panen asja müüki. Pole mul enam vaja seda jama. Kuid idee oli hea. Hiljem veel Tahtsin sellest Väikese Mediacentri teha. Näitab lugusi, video kaunistust ja niisama blingib.. oleks mõnus olnud küll. Aga mis seal ikka, pole mõtet lõhki ajada seda väikest asja. Loodetavasti keegi ostab ära.

Transformer



Eellugu: Oli vaja toiteallikat, mis oleks inimesele ohutu ja samas piisavalt võimas.
Mõlemad kriteeriumid olid lahtised, kindlaid väärtusi taga ei ajanud, lihtsalt, tuleb mis tuleb.
Toiteallikas peaks toitma küttekeha, mille ise valmistan vastavalt trahvole.

Leidsin keldrist vana teleka, kindlasti on kellelgil sarnane asi vedelemas kusagil. Telekal on üsna massiivne ja võimas toitetrafo, kuna vanad venetelekad töötasid lampide peal, siis lampide soendamiseks kasutatav trafo osa võiks vastata minu vajadustele. Ja kui ei vasta, siis mis seal ikka, küll kunagi vaja läheb!
Võtsin trafo teleka seest välja, lõikasin juhtmed puruks ja mõtlesin et nüüd viin selle rauakolaka koju ja kohe teengi asja valmis. Kahjuks nii lihtne see päris polnud.
Trafo skeem on selline:

Nagu pildilt näha on, siis jalgu on üsna palju. Minu trafo oli ülemise skeemi järgi ehitatud, seega kasutasin seda.
Algselt peale vaadates oli kogu kompott üsna sassis... Juhtmeid tervelt 20tk trafol pluss muud juhtmed, eks sa leia sealt need õiged 4 juhet millest vool sisse lasta ja välja võtta, ei olegi nii lihtne.
Pärast natukest pusimist nägi asi selline välja
Üsna segadus... Palju juhtmeid, kõik on must ja tolmune ja krussis. Pole just kõige mugavam töötada. Eriti keeruliseks tegi asja veel see, et minu eesmärk oli see trafo veel tööle ka saada, seega ma ei tohtinud seda ära lõhkuda.
Lõpuks lahenes asi nõnda. Originaalis olnud võrgupinge sisendi eemaldasin koos raamiga ja 220V/127V lülitiga. Juhtmed jootsin nii kokku, et töötaks 220V pealt. Eemaldasin kõik, mida ei pidanud vajalikuks. Mulle sobib vahelduv vool, seega võis eemaldada ka dioodsillad, mida ma aga ei teinud, sest mine tea, äkki läheb vaja. Jootsin 220V sisestamiseks juhtmed otse trafo külge, sildasin juhtmed, mille sildamiseks kasutati enne 220/127 lülitit. Ja järele jäi üsna selge pilt. Ei midagi liigset ja piisavalt keeruline, et saaks kasutada.

Veel pole katsetanud, kas töötab, kuid olen kindasti tunduvalt ligemal selleni, mida soovin saavutada. Tõenäoliselt täiendan seda teemat ja räägin, kuidas see trafo minu vajadusi rahuldama hakkab.
Minu silmis on võimalik sel viisil väga lihtsalt ja soodsalt leida omale võimas universaalne toiteallikas. Plaanin sellele veel pinge regulaatori ka ehitada, kuid sellest tulevikus.

ANDMED:
Trafo: ТСШ-170
Tööpinge: 220V/127V
Väljund pinged: 2 x 6.3V ; 74V ; 130V ;
Võimsus: Jään vastuse võlgu esialgu.
Klemmid:
220V sisestan klemmidel 1 ja 6, ühendan kokku klemmid 5 ja 2 (Et kasutada seadet 220V pealt)

Sissejuhatus.

Tere lugejad.

Alustasin seda blogi, et tutvustada inimestele oma tegemisi. Näidata huvitavaid projekte ja tekitada inimestel häid ideid. Ma laen siia ülesse pilte ja kirjutan selgitavat informatsiooni asjade olemusest.
Igasugustete küsimustele vastan väga meeleldi ja aitan kaasamõelda.

Siin saab olema igasuguseid projekte. Luban et pildistan ülesse kõik mis ma ehitan ja vähegi ilmavalgust kannatab.

Mõnusat lugemist ja jälgimist!