Monday, November 23, 2009

Z Silver Cadet By Ibanez

Niisiis. Täna olen juba mitmendat päeva möllanud oma uue 30 aastat vana pilliga. Pilli ostsin  Tallinnast ühe tuttava käest. Alguses mõtlesin, et ostan pilli, müün kallimalt maha ja ise rahul. Tänase seisuga on plaanid uued.
Tegu on Stratocaster tüüpi pilliga, 3 helipead, sillas on Humbucker. Ilus punane pill, roosipuust sõrmlaud, pickguard, medika hoidja.
Pillilt olid puudu pingutid, potede kinnitus mutrid, hunnik kruve, kang, keeled ja juhtmestik.
Kert tõi pilli mulle kodu ukse ette ära, seega ei pidanud ise eriti vaeva nägema pilli saamiseks.

Esmamulje oli väga hea, Ibanezile omane mugav kael. Heas seisus krihvid ja värvitöö, vaid mõned mõlgid, kriimud siin - seal. Jootsin skeemi kokku. Paigaldasin pillile ESP signatuuriga korralikud pingutid (mustad) välimuselt täiesti lux pill. 400 eest oli see jõhker püss ost! Muidugi kui arvestada seda palju raha sinna peale läheb, siis on selline ok hinnaga saadud pill.





Hakkasin siis tööle. Nagu eelpool mainitud, alustasin pingutitega.
Kuna pinguteid pillil enam peal polnud, tuli need asendada. Pingutid tulid ühe ESP pealt, mille originaal pingutid vahetati ja pingutid jäid mulle. Kahjuks oli see ESP/LTD Gibsoni peaga, ST 3 üingutit ühel pool, 3 teisel pool. Minu Cadetil olid kõik reas.
Tuunerite paigaldamiseks pidin puurima neile suuremad augud ette, kuna vanad olid väiksema diameetriga.
Kui pingutid said peale, asusin elektroonika kallale. Jootsin potedele head juhtmed. Puhastasin kambri saastast. Vedasin maandused, kinnitasin helipeade lüliti ja valmis.
Edasi asusin puhastamise kallale. Sõrmlaud rasvast ja tolmust puhtaks, samuti kerelt igasugused plekid maha.
Nüüd sai keeled peale panna, kahjuks oli mul kodus vaid 4 keelt... peenemat 2te polnud, aga eksperimenteerimiseks kõlbas.
Pääris heasti käriseb ja käunub see pillike. Kõla on üsna püsiv ja arvestatav. Mängu mugavuse üle ka ei kurda eriti, keeled on heasti madalal ja kael on hea.
Kui esimene jahmatus ja rõõm mööda sai, lammutasin pilli taas laiali. Eesmärgiks oli lähemalt uurida kere ja kaela ehitust, et mida saaks parandada, kus on pudelikaelad ja kuidas neid eemaldada.
     Esimesena leidsin, et kaelatapp on ülevärvitud. No kes kurat seda värvib, LOLLUS! Läksin Matu juurde ja üheskoos mõtlesime välja, kuidas värvi maha saaks ja samas ka põhi siledaks jääb. Lahendus oli lihtne, koorisime treipeitliga värvi kihi maha. Ideaalne lahendus. Lihvisime liivapaberiga kaela talla ka lakist puhtaks, et oleks ikka puit - puit ühendus kaela ja kere vahel. See tehtud, kiirelt koju tagasi ja timmisin pilli kokku tagasi.
  Pill koos, oli kaela asend katastroofiliselt sitemaks muutunud, peamiseks põhjuseks võiks lugeda seda, et kaela ja tapi vahel oli papi tükk, mis muutis kallet, see aga pole mingi lahendus minu jaoks.
  Edasi plaanin lihvida kaela tapi õige nurga alla ja siis pilli kokku panna.
Üldine plaan selle pilliga on selline, et ma saaksin oma Warlocki uuesti ehitama hakata, on mul olemas asendus pill. Hetkel läheb kõik plaani päraselt!
Ela hästi minu 30 aastane Silver Cadet! Sa oled tervelt 10 aastat minust vanem!

No comments:

Post a Comment